Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

(Uitgesteld) LOLA Congres

26/01/2021

Eindelijk is er een nieuwe datum vastgelegd voor het online LOLA congres: 27 januari 2021, om 10:00. Het zal deze keer doorgaan op Youtube.

Geen tijd die dag? Geen probleem, na afloop staat het congres volledig online ter beschikking voor onze leden.

Hier is alvast een link naar het evenement: Youtube-link

Zorg ervoor dat je een Google-account hebt, zodat je vragen kan stellen in de chat!

Als u vragen wilt stellen tijdens het evenement, zal er aan de rechterkant van het scherm een commentsection zijn. Als u vragen wilt stellen na het evenement, dien je dit onderaan de video te doen. De vragen zullen niet beantwoord worden in de presentaties maar in de chat zelf.

Vragen? Stuur ze naar marcom@v-ict-or.be

Agenda:

New Zealand: Mike Manson

Innovation, collaboration and teamwork during COVID from Local Government in New Zealand, The award winning app, Queen of England praising  NZ's city council efforts

Australia: Lisa Bennetto, Justine Resta, Matt Szymczak

Life after COVID: The Melbourne/Victoria lockdown experience, Geelong’s Future Flex Project for staff post COVID & Use of MAV tech Yammer network to share Covid-related info, MAVHack - Data Exchange project being developed to accelerate recovery initiatives

UK: Martin Ferguson, Nadira Hussain, William Barker, Aidan Matthews

Digital ethics AND Leadership & training services focused on the health and wellbeing of staff during the pandemic

the Netherlands: Jule Hintzbergen

Cybersecurity in Dutch municipalities

Sweden: Torbjörn Larsson & Roger Nilsson

Perspective on the digital “drive” from the Corona crisis

Belgium: Andreas Nikolakopoulos

A town without a townhall: Is your town/city ready to go ONLINE?

USA: Clark Rainer

Monumental Paradigm Shift for the US Court System following Covid-19

MCE introduction: Giorgio Prister

 

Nog niet helemaal mee met wat LOLA net is? Hieronder volgt wat meer uitleg:

Wat is LOLA en waarom zou ik geïnteresseerd moeten zijn in de conferentie?

LOLA’s volledige naam is Linked Organisation of Local Authority ICT Societies. LOLA werd geboren uit de nood die de lokale ICT organisaties van verschillende landen voelden om samen naar oplossingen te zoeken voor gemeenschappelijke problematieken binnen hun organisaties, voor hun leden en voor de burgers. Of anders gezegd, de Linked Organisation of Local Authority ICT Societies behartigt dezelfde doelstellingen als V-ICT-OR maar dan wel over land- en zelfs continentgrenzen heen.

Normaal gesproken wordt deze conferentie één keer per jaar gehouden, in een publieke omgeving. Elke keer in een ander land. Daarom zouden alleen organisaties in dat land kunnen meedoen.

Maar je weet inmiddels hoe het gaat: ONLINE Conferentie. Nu de conferentie online zal worden gehouden, waarom doet u niet mee en kijkt u naar de betrokkenheid van uw land binnen dit project, samen met anderen van over de hele wereld!

Wat kan ik verwachten?

Elk LOLA-lid heeft 20 minuten om te praten over zijn of haar ervaring met COVID-19. Van de problemen die ze tegenkwamen tot de oplossingen die ze uitvoerden. Het wordt een dag vol leren wat verschillende organisaties in deze moeilijke tijden hebben bereikt.

Het zal moeilijk zijn voor iedereen in de wereld om de volledige conferentie te volgen, omdat er zoveel verschillende tijdzones zijn.