Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Eerste aankoop geplaatst op Buy IT Public

01/02/2021

Buy IT Public is het aankoopplatform dat V-ICT-OR eind december lanceerde op Manage IT. Met ons aankoopplatform Buy IT Public willen we de aankoop van hardware bij lokale besturen op een dynamische en vlotte manier laten verlopen. We ontwikkelden een website met de flexibiliteit van een ‘bol.com’, waar de wet op overheidsopdrachten gerespecteerd wordt. Afgelopen week plaatste de eerste aankoper een bestelling, we zijn nu dus officieel van start gegaan! 

Wil je zelf ook een bestelling plaatsen? Dan ga je als volgt te werk: 

Stap 1: surf naar www.vlavirgem.be en klik daar door op ‘mijn VlaVirGem’, daar vind je al onze handige tools, waaronder ook Buy IT Public. Je kan ook rechtstreeks klikken op deze link: https://v-ict-or.be/vlavirgem/buyit-public.

Stap 2: daar krijg je een overzicht van de zaken die je nog in orde dient te brengen voor de toetreding. Je dient je onder meer te identificeren als lid van V-ICT-OR.

Stap 3: vervolgens upload je een besluit. Daarin staat best dat jij als ICT verantwoordelijke gemandateerd bent om aankopen te doen voor jouw stad/gemeente. Je geeft een korte uitleg mee over het project Buy IT Public, te vinden op deze webpagina. Tot slot moet dat document ook ondertekend worden door diegene die jou mandateert als aankoper (bv. algemeen directeur). Ons platform werkt met het principe van de aangenomen factuur, waarbij bestellingen mogelijk zijn tot 30.000 euro/jaar/leverancier/productcategorie. We geven dit hier nogmaals mee omdat het eventueel het beslissingsniveau kan beïnvloeden. Geef gerust een seintje via vlavirgem@v-ict-or.be wanneer je hierbij moeilijkheden ondervindt of indien je graag beroep doet op een voorbeeldbesluit.

Stap 4: nadien krijgen wij een melding van jouw aanvraag en wordt deze door ons -al dan niet- goedgekeurd.

Stap 5:  je ontvangt een mailtje wanneer jouw aanvraag werd goedgekeurd en je kan nu naar het platform. Daar dien je te klikken op ‘nog geen klantaccount’ en je maakt er een nieuw account aan. Je zal vervolgens een e-mail ontvangen met de inloggegevens die je dan telkens kan hergebruiken om jou aan te melden op ons aankoopplatform.

Vanaf dan ben je klaar voor jouw eerste aankoop op het platform. Succes!