Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Snel hardware nodig voor de start van het vaccinatiecentrum? Buy IT Public biedt hulp

03/02/2021

De coronapandemie domineert al bijna een jaar ons leven. Toch lijkt er nu licht aan het einde van de tunnel, gezien steeds meer mensen gevaccineerd kunnen worden. Veel steden en gemeenten spelen hierin een cruciale rol, zij staan in voor de organisatie van de vaccinatiecentra. Ook de ICT-medewerkers worden hierbij nauw betrokken en moeten vaak snel schakelen: informatieveiligheid moet gegarandeerd blijven, wifi-netwerken moeten worden opgezet of uitgebreid en er moet ook hardware aangeschaft worden (acces points, switchen, notebooks, etc.)

V-ICT-OR lanceerde begin december het dynamisch aankoopplatform Buy IT Public. Daarmee wil ze de aankoop van hardwaren op een vlotte manier laten verlopen, zonder de regels rond de Wet op Overheidsopdrachten te schenden. Hoe ga je hier als IT-medewerker mee aan de slag? Je somt voor jezelf enkele technische specificaties op. Je surft naar vlavirgem.be en klikt door naar de webshop BuyIT Public. Daar kan je op basis van jouw vereisten even rondkijken tot je het juiste product hebt gevonden. Er komt een lijst tevoorschijn met soortgelijke producten, gerangschikt op de voordeligste prijs én de kortste levertermijn. Je klikt jouw gewenste producten aan en schrijft een korte motivering als je niet voor het eerste product in de lijst zou kiezen. Vervolgens wordt er automatisch een gunningsverslag gegenereerd en wordt de bestelling naar de gekozen leverancier doorgestuurd.

Klik hier voor de specifieke stappen waarmee je je kan aanmelden voor dit platform.