Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

9 Februari 2021 - Safer Internet Day

09/02/2021

'Safer Internet Day' gaat jaarlijks in februari door. Vandaag, dinsdag 9 februari, vindt de 18de editie plaats. Met als thema 'Together for a better internet', roepen we alle belanghebbenden op om samen te werken om het internet een veiligere en betere plek te maken voor iedereen, en vooral voor kinderen en jongeren.

Begonnen in 2004 als een initiatief van het EU-SafeBorders-project en opgepikt door het Insafe-netwerk in 2005 is deze dag buiten de Europese Unie verspreid en vindt momenteel plaats in ongeveer 170 landen.

Iedere Safer Internet Day heeft als doel om bewustzijn te creëren rond opkomende en hedendaagse digitale issues, zoals cyberpesten, sociale netwerking, digitale identiteit, e.d.

In België organiseert Child Focus een inspiratiedag genaamd '#Betternet Inspiration Day', een dag die als inspiratiebron dient voor uw werk met kinderen en jongeren te verrijken. Deskundigen zullen vier fenomenen blootleggen die centraal staan in de bezorgdheden rond digitale media. De thema's worden verder geïllustreerd door personen uit het veld die hun succesvolle pedagogische tools zullen presenteren.

Klik hier voor meer info over de Safer Internet Day.

Schrijf hier in voor de #Betternet Inspiration Day