Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Actieplan V-ICT-OR vzw: "Actiepunt 6: Algemene communicatie"

11/03/2021

De bedoeling is ook om de tools en documentatie die V-ICT-OR ter beschikking heeft, meer te verspreiden en te promoten. Inhoudelijke teksten of videopnames verspreiden via Teams geeft wel een meerwaarde, maar vaak gaat dit om grote stukken tekst. Een kort videofragment kan soms aantrekkelijker zijn om te bekijken. Ook infographics kunnen een alternatief vormen voor cijfers en is soms sneller gemaakt dan een volledige video.

Het VlaVirGem-portaal biedt een toegang tot de belangrijkste tools en hulpmiddelen die V-ICT-OR vzw aan zijn leden aanbiedt. Deze instrumenten zijn zeer nuttig en bruikbaar, maar toch bereiken we hiermee als organisatie slechts een deel van de lokale besturen, denk hier onder meer aan de oplossingscatalogus. De vraag is dus hoe we in 2021 het gebruik en bereik van deze tools kunnen verhogen.

Naast videoquotes van +/- 20 seconden waarin medewerkers van lokale besturen vertellen wat voor hun de meerwaarde van een bepaalde tool is, zouden we ook een webinar kunnen organiseren over het gebruik van de oplossingscatalogus. De videoquotes stimuleren lokale besturen eventueel meer om zelf ook in actie te schieten wanneer de boodschap gebracht wordt door ‘peers’. Dit kan ook georganiseerd worden in de vorm van een workshop waarbij we samen met de lokale besturen de catalogus actief gaan aanvullen. Een ander idee is om dit ook in het ‘nieuws’ van V-ICT-OR mee te nemen wanneer de regionale kenniskringen plaatsvinden. Dit is geen nieuw nieuws, maar niettegenstaande zeer interessant om de lokale besturen op die manier te herinneren aan het bestaan en de meerwaarde van deze waardevolle instrumenten. Daarnaast lijkt het ons ook belangrijk om goed te communiceren naar lokale besturen wat ‘erin zit voor hen’ wanneer ze met deze tools aan de slag gaan. Dat lijkt ons zeker een goede incentive om ze te activeren.