Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Digitalisering vastgoedverkoop

30/03/2021

Vlaanderen gaat samen met steden en gemeenten en de vastgoedsector de verkoop van vastgoed digitaliseren.

De aankoop en verkoop van vastgoed in Vlaanderen is vandaag nog een log en langzaam proces en daar wil de Vlaamse Overheid nu verandering in brengen. Samen met verschillende stakeholders in het proces gaat de Vlaamse Overheid de informatiestromen rond vastgoedverkoop digitaliseren en centraliseren. Dit moet leiden tot een snellere doorlooptijd van dossiers en het ganse proces transparanter, kwalitatiever en eenvoudiger maken.

De tijd tussen de beslissing om een vastgoed te kopen en de effectieve ondertekening van de akte kan drastisch worden ingekort”, vertelt Vlaams minister-president Jan Jambon. “Vandaag heb je 4 maanden de tijd tussen het compromis en de ondertekening van de akte bij de notaris. De reden voor die lange termijn ligt onder meer bij het verzamelen en controleren van alle vereiste attesten en informatie. Die informatie bevindt zich bij verschillende administraties en gemeenten en moet soms nog uit papieren naslagwerken worden gehaald. Door de digitalisering kunnen die gegevens in de toekomst veel sneller worden ontsloten.” De minister-president besluit: “Dit project zal de vastgoedsector en de hele economie enorm ten goede komen.” 

Meer hier.