Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Kick-off SOLID ecosysteem: Vlaamse Overheid en UGent organiseren een virtuele rondetafel

12/04/2021

Op 28 september 2020 organiseerde de Vlaamse overheid een studienamiddag over de SOLID-standaard onder het thema ‘De burger in controle van zijn eigen data’. Vlaamse bedrijven, overheden en universiteiten pionieren hiermee en bouwen zo samen aan een nieuwe data-samenleving. De SOLID-standaard biedt een interessante oplossing om meer data te laten stromen door de gebruiker de absolute controle te geven over zijn eigen datakluis en wat er met de data gebeurt.

 Het evenement lokte heel wat interesse van bedrijven en overheden die graag verder de nieuwe mogelijkheden van datakluizen willen verkennen. De laatste maanden zijn een aantal van deze organisaties aan de slag gegaan met de mogelijkheden die SOLID kan bieden.

Kick-off SOLID ecosysteem

Op 20 april faciliteren Digitaal Vlaanderen en de Universiteit Gent een virtuele rondetafel waar samen met deelnemers van het ecosysteem de doelen en opportuniteiten worden besproken.

Wil u dit evenement graag volgen? Schrijf u dan in via deze pagina.

Met dit initiatief willen we de samenwerking in het SOLID ecosysteem verder aanzwengelen en versterken.

Maandelijkse werkgroepen

Vanaf eind april worden maandelijkse samenkomsten georganiseerd. Deze zoomen in op de thema’s technologie, usability, architectuur en interoperabiliteit. In elke werksessie komen er twee of drie thema’s aan bod en delen verschillende partijen hun ervaringen, noden en kennis. Elk kwartaal is er ook een rondetafelsessie met mogelijkheid tot netwerken, gastcolleges, voorstelling van nieuwe leden, use cases en individuele samenwerkingen tussen organisaties en per domein.

Indien u graag op de hoogte wordt gehouden over deze samenkomsten, schrijf u dan in op de nieuwsbrief van Digitaal Vlaanderen.

Treedt u graag toe tot de werkgroepen, kan u zich inschrijven door een mailtje te sturen naar de helpdesk van Digitaal Vlaanderen.