Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Thema audit 2020 en informatierisico's op de stuurgroep lokaal e-gov

14/04/2021

Op de laatste stuurgroep lokaal e-government bracht Audit Vlaanderen hun rapport van de thema audit informatiebeveiliging van 2020. De conclusies wekken bezorgdheid op, maar ook hoop. Naast een overzicht van de globale resultaten werd ook de vergelijking gemaakt met de resultaten uit de eerste thema audit uit 2017-2018. Hieruit blijkt dat er nog geen significante vooruitgang is en nog veel informatiebeveiligingsrisico's nog steeds onvoldoende onder controle zijn.

Digitaal Vlaanderen bracht aansluitend hierop een presentatie over de risk assessment die gekoppeld is aan informatieveiligheid. Tijdens deze presentatie werd de link gemaakt tussen de resultaten uit het rapport van Audit Vlaanderen en de securitybouwstenen die vanuit de Vlaamse overheid aangeboden worden en hoe ze voor die risico's een oplossing kunnen bieden.

In onze bestandsbibliotheek kan je de presentatie en de opname van Audit Vlaanderen en de presentatie en de opname van Digitaal Vlaanderen raadplegen.