Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Pollresultaat: 40% van Vlaamse steden en gemeenten heeft een mobiele strategie

04/05/2021

In de meest recente poll in onze nieuwsbrief vroegen we lezers of hun stad/gemeente een mobiele strategie heeft. Opnieuw zijn de resultaten heel verschillend van gemeente tot gemeente en van stad tot stad.

40% van de respondenten werkt bij een gemeente met een duidelijke mobiele strategie. Voor nog eens 40% heeft hun gemeente gedeeltelijk een flexibele strategie. 20% gaf aan te werken in een gemeenten zonder enige mobiele strategie.

Gevraagd naar het doel van die mobiele strategie is het antwoord eenduidiger: flexibeler werken, thuiswerken en gebouwonafhankelijk werken zijn de redenen voor een mobiele strategieën. 

Ook bij de uitdagingen waarmee steden en gemeenten geconfronteerd worden zie je gelijklopende antwoorden: veiligheid is uitdaging nummer één gevolgd door toegankelijkheid voor medewerkers en burgers die minder 'computer literate' zijn.

Donderdag een nieuwe One-minute Poll