Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Kom alles te weten over BuyIT Public

06/04/2021

Kent u ons online dynamisch aankoopplatform al? Kom hier alles te weten over BuyIT Public of klik door naar onze uitgebreide brochure.

Vanuit onze community ontvingen we heel wat signalen over de moeilijkheden die kleine IT-aankopen met zich meebrengen. Wanneer men deze aankopen plaatst binnen een raamcontract, heeft men zeer weinig controle op de aanbieder en hun producten, moet men voldoen aan de specifieke toetredingsvoorwaarden én betaalt men vaak meer voor het product in tegenstelling tot een aankoop rechtstreeks van de verkoper. Men kan er ook voor kiezen om zelf een overheidsopdracht te lanceren, maar dat betekent een hoop meerwerk dat - wanneer de opdracht afloopt - steeds herhaald moet worden. Daarnaast hangt men ook vast aan de bestelling tot de opdracht afloopt waardoor men onvoldoende kan inspelen op nieuwe noden of nieuwe technologische ontwikkelingen. Aangezien de nodige administratieve stappen intern heel wat tijd vragen, gebeurt het soms dat men na de prijsanalyse een bestelling wil plaatsen maar dat de prijzen er totaal anders uitzien. Hierdoor is het mogelijk dat men een niet-economisch verstandige keuze maakt aangezien men zich baseert op de prijzen van bijvoorbeeld een maand geleden.

Op basis van deze analyse zorgde V-ICT-OR samen met PIO (Project Innovatie Overheidsopdrachten) voor de ontwikkeling van een dynamisch digitaal aankoopplatform dat lokale besturen moet toelaten om, conform de overheidsopdrachtenwetgeving (gelijkheid, mededinging en transparantie), hun IT-aankopen op een snelle manier te lanceren en af te ronden. Dit resulteerde in BuyIT Public, een platform waar lokale besturen in de eerste fase kleine bestellingen voor IT-materiaal kunnen afhandelen op basis van 'aanvaarde factuur'. Dit principe maakt het mogelijk om te bestellen tot maximum 30.000 euro op jaarbasis, per type product en per leverancier.

Het platform geeft lokale besturen de mogelijkheid om zonder administratieve rompslomp maar met de garanties van een overheidsopdracht aankopen te plaatsen. Daarnaast biedt het platform de garantie van de brede markt bevraagd te hebben tijdens uw zoektocht, omdat het platform meer dan 150 000 producten van 11 000 producenten en 70 distributeurs vertegenwoordigd. Deze 150 000 producten bestaan uit desktops, laptops, drives, mobiele telefoons, motherboards, netwerk switches, printers, projectors, scanners, schermen, servers, tablets maar ook allerlei soorten software (antivirus, accounting/finance, backup software, diagnostics, encryption software, mail client, netwerkmanagement, statistics etc.).

 

Wilt u meer informatie over dit platform? Bekijk dan zeker de brochure in onze bestandsbibliotheek of mail naar milenco.vanquaethem@v-ict-or.be