Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Coming soon: Nieuwe features op BuyIT Public

06/04/2021

De Vlaamse ICT Organisatie organiseerde twee weken geleden de eerste Original Twenty groep waarin de eerste twintig gebruikers van BuyIT Public hun ervaringen met elkaar delen en na denken over mogelijke verbeteringen op het platform. De noden die tijdens deze meeting werden gedeeld met ons zullen zeer binnenkort beantwoord worden op het platform.

Tijdens de eerste Original Twenty samenkomst kreeg V-ICT-OR meer inzicht in de behoeften van lokale besturen om BuyIT Public nog gebruiksvriendelijker te maken. De Vlaamse ICT Organisatie was sinds enkele weken zelf reeds begonnen met het zoeken naar oplossingen voor deze noden waardoor we binnenkort twee nieuwe features kunnen loslaten op onze gebruikers.

Enerzijds gaat het om een feature die ervoor zal zorgen dat lokale besturen hun zoekopdrachten kunnen opslaan en downloaden. Dit zorgt ervoor dat men de productenlijsten die men bekomt op basis van de selectiecriteria en productspecificaties steeds ter controle kan voorleggen aan het bestuur. Aangezien we onze gebruikers zoveel mogelijk tijd willen laten besparen krijgen zij ook steeds een code mee waardoor zij de zoekopdrachten niet zelf meer moeten ingeven maar het platform de zoekopdracht automatisch opnieuw zal plaatsen.

Anderzijds kunnen lokale besturen via BuyIT Public binnenkort een duurzamer aankoopbeleid voeren. We voorzien internationaal erkende duurzaamheidslabels voor duurzame producten waardoor lokale besturen een beter inzicht krijgen in de verschillende duurzaamheidsopties. Men zal ook de mogelijkheid krijgen om enkel producten die beschikken over een label te laten oplijsten in de productlijsten. Ten slotte zullen de leveranciers, indien gewenst, een milieumanagementverslag of label toevoegen zodat u dit ook kan meenemen in uw beslissing.

Heeft u ook nog suggesties die BuyIT Public gebruiksvriendelijk kunnen maken? Laat het ons weten via buyitpublic@v-ict-or.be of milencovanquaethem@v-ict-or.be .