Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

BuyIT Public viert binnenkort haar eerste verjaardag

16/09/2021

Op 8 en 9 december vieren we tijdens ManageIT niet alleen het twintigjarig bestaan van V-ICT-OR maar ook de eerste verjaardag van BuyIT Public, ons dynamisch aankoopplatform. Ter voorbereiding van deze verjaardag zetten we al onze mijlpalen en onze verdere ontwikkelingen graag nog even in de kijker.

Lokale besturen dienen een heel aankoopproces te doorlopen alvorens een vaak broodnodige aankoop te kunnen plaatsen. Zoals u weet kan dit voor heel wat meerwerk en stress zorgen waardoor we vanuit V-ICT-OR een platform wensten te ontwikkelingen die jullie zou ondersteunen in uw aankoopproces van hardware en software. We bieden u met dit platform dan ook de flexibiliteit van een klassieke webshop met de garanties van een overheidsopdracht. Hierdoor kunnen onze lokale besturen op een transparante, veilige en snelle manier maar vooral volgens de wet op overheidsopdrachten hun aankopen plaatsen. Deze manier van werken wordt geapprecieerd door onze meer dan 30 gebruikers. Samen plaatsten zij dan ook al meer dan 100 bestellingen op ons platform. 

Zoals u weet kan u momenteel slechts voor 30.000 euro per productcategorie, per leverancier, per jaar bestellen op het platform aangezien we werken volgens de wet op overheidsopdrachten met beperkte waarde. Ondanks het feit dat meer dan 30 entiteiten reeds gebruik maakten van deze mogelijkheid, zien we dat dit voor heel wat andere besturen nog een beperking is. Daarom zal V-ICT-OR het mogelijk maken om in het tweede levensjaar van dit platform ook grotere bestellingen te plaatsen via het platform met dezelfde mate van transparantie, veiligheid, snelheid en garanties van de wet op overheidsopdrachten. 

Wil jij ook gebruik maken van BuyIT Public en kunnen kiezen uit meer dan de 150 000 producten van 11 000 producenten en 70 distributeurs die vertegenwoordigd zijn op ons platform? Neem dan zeker contact op met buyitpublic@v-ict-or.be of contacteer onze projectmanager Milenco Van Quaethem via milenco@v-ict-or.be.