Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Verslag stuurgroep e-Government: ICT raamcontracten van de Vlaamse Overheid 2022

08/09/2021

Op onze stuurgroep e-Government van 25 augustus 2021 kwamen Wouter Deswarte en Beau Janssens (Digitaal Vlaanderen) ons meer vertellen over de nieuwe ICT raamcontracten van de Vlaamse Overheid 2022. De huidige raamcontracten lopen stillaan op hun einde, tijd dus voor vernieuwing.

De voorgaande raamcontracten bewezen hun waarde en ondersteunden de verdere digitaliseringsgolf bij de lokale besturen in Vlaanderen. Zo waren er tot 2020 meer dan 90 klanten die samen voor meer als 140 miljoen euro per jaar afnamen via de raamcontractwerking.

De Vlaamse Overheid wil haar raamcontracten niet zomaar vernieuwen, maar houdt hierbij ook rekening met de sneller veranderende maatschappij. Er werden enkele baten of doelstellingen opgenomen waaraan men wil voldoen. Zo wordt er onderandere gewerkt met een overzichtelijke prijslijst, hiermee wil de Vlaamse Overheid sterker inzetten op het flexibiliteit en gebruiksgemak. Daarnaast wil de Vlaamse Overheid ook een sterkere regierol op zich nemen voor gemeenschappelijke diensten.

Verder worden de exploitatie-gebonden diensten en ontwikkelingsprojecten ingedeeld volgens 4 grote breuklijnen voorraamovereenkomsten. Het geheel omvat een hiermee een heel ruim portfolio.

  • Werkplekdiensten
  • Netwerkdiensten
  • Cloud-en datacenter diensten
  • Applicatiediensten

ICT-Raamovereenkomsten 2022 bestaan uit 6 verschillende percelen:

(Digitaal Vlaanderen, 2021)

(Digitaal Vlaanderen, 2021)

Aanvraag tot offertes bij nieuwe ICT-partners zijn pas mogelijk vanaf september 2021 (via interim-oplossing). De exploitatie staat gepland vanaf februari 2022. Extra uitleg bij te ondernemen stappen kunnen worden gevonden in de presentatie en de opname.

Daarnaast kunnen ook de volgende webpagina’s extra informatie bieden omtrent de vernieuwing van raamcontracten:

https://www.vlaanderen.be/digitaal-vlaanderen

Bestek ICT-contracten 2022

Verdere vragen/informatie: digitaal.vlaanderen@vlaanderen.be