Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Oproep: Van informatieveiligheidstool naar platform

30/09/2021

Eind 2016 werd de informatieveiligheidstool in zijn huidige vorm gelanceerd, met de bedoeling om een set handige hulpmiddelen aan te bieden om aan de verplichtingen van de GDPR te voldoen.

Nu, 5 jaar later, is het een uit de kluiten gewassen tool geworden waarin DPO’s hun informatieveiligheidshuishouding opvolgen.

Alles kan echter beter, want we stellen vast dat zelfs binnen deze cloud omgeving verschillende mensen individueel dezelfde oefening maken. Iedereen maakt zijn eigen verwerkingsregister, iedereen houdt zijn setje aan nuttige documenten en sjablonen bij, iedereen stelt ons dezelfde vragen, …

V-ICT-OR wil graag samen met zijn partners de tool laten evolueren naar een platform. Een platform waar niet enkel de hulpmiddelen rond de verplichtingen van de GDPR een plaats krijgen, maar waar de focus ligt op samenwerken, kennisdelen, tijd winnen en samen vooruitgang boeken binnen dit domein. Dit over verschillende bestaande communities heen. Al of niet met de hulp van externe expertise.

Bovendien is het onze ambitie om het domein te verbreden, naast informatieveiligheid moet ook cybersecurity en het technische aspect hierbij een rol spelen.

Om een community platform vorm te geven kijken we uiteraard richting diezelfde community. Voor en door DPO’s.

Heb je interesse om mee te werken en om samen met je collega’s het ideale platform uit de grond te stampen?

Schrijf je hier in om de uitnodiging voor de verschillende sessies te ontvangen.