Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Vlaamse Overheid zoekt technische profielen met interesse in linked open data - uitnodiging marktconsultatie

05/10/2021

Het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) en Digitaal Vlaanderen organiseren een marktbevraging  voor grote bedrijven, kmo’s en freelancers die zich willen verdiepen in de innovatieve technologie van linked open data (LOD).

ABB en Digitaal Vlaanderen zetten al enkele jaren in op LOD om de uitwisseling en het hergebruik van informatie te vereenvoudigen. Dat resulteerde in een aantal open source toepassingen zoals Gelinkt Notuleren met de Say editor en Toegankelijk Vlaanderen.

Momenteel voldoet het aanbod aan semantische profielen met expertise in LOD niet langer om aan de stijgende vraag binnen de agentschappen te voldoen. Daarom willen ABB en Digitaal Vlaanderen een raamovereenkomst sluiten met verschillende partners op de markt. Met deze marktbevraging verkennen we samen met jullie hoe we die samenwerking mogelijk kunnen maken.

De Vlaamse overheid wil op die manier een krachtig signaal geven aan de markt en bedrijven aanmoedigen om te investeren in deze innovatieve technologie. Het ultieme doel is om de technologie van linked open data de komende jaren naar een hoger niveau te tillen.

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je in voor één van onze online workshops:

Raadpleeg voor meer informatie de volledige uitnodiging.

Heb je vragen? Neem contact op met digitaalABB@vlaanderen.be.