Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gegevensuitwisseling via SOLID voor project actueel inkomen

15/11/2021

Het project actueel inkomen wil realiseren dat looninformatie digitaal opvraagbaar is.

Waarom? Het brengt voordelen met zich mee voor burger en voor dienstverlener. Zo krijgt de burger onder meer een snellere dienstverlening die meer op maat is. Voor de dienstverlener is er minder tijdverlies en zijn er minder operationele kosten.

Het project zit momenteel in de initiatiefase en zal in de 1ste helft van 2022 opgeleverd worden.

In de presentatie op de stuurgroep lokaal e-government werd meer informatie over de dataflows, de architectuur en het vervolg gegeven. Het proces werd ook toegelicht met gebruik van een use case: de aanvraag van een hypothecair krediet.

In onze bestandsbibliotheek kan je de presentatie en de opname van deze toelichting raadplegen.