Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Leden krijgen twee gratis boeken op Manage IT

24/11/2021

V-ICT-OR leden die aanwezig zijn op Manage IT ontvangen twee gratis boeken t.w.v. €60!

Hiermee krijgen deelnemers hun inkomgeld voor 50% terug aan boeken!


Draaiboek voor een ‘Gemeentehuis zonder gemeente’

Samenvatting De automatisering van de Vlaamse steden en gemeenten is al even aan de gang. Van de eerste boekhoudsystemen, die een intercommunale samenwerking lieten ontstaan, tot een huidige reeks van moderne technologieën die zich moeten aanpassen aan de ontstane legacy. Ondertussen zien we mooie Vlaamse initiatieven die de end-to-end automatisering, via diverse programma’s, versterken.

Zijn de lokale besturen klaar voor die volgende stap of zit die markt muurvast en wordt het aantal aanbieders - zoals sommige beweren - steeds kleiner? Of … moeten we gemeenten en hun administraties veel meer beschouwen als een ‘ecosysteem’, waarbij de gemeentelijke automatisering en de maatschappelijk automatisering elkaar terugvinden en versterken? Met andere woorden: is de tijd rijp voor een Vlaamse versie van een City Platform as a Service, waarbij data en technologie dynamisch met elkaar uitgewisseld kunnen worden in een open vrije markt?

In Het draaiboek voor een ‘Gemeentehuis zonder gemeente’ staan we stil bij hoe we van een Slimme Gemeentelijke Referentiearchitectuur, met interbestuurlijke bouwblokken en principes, kunnen evolueren naar zo’n Vlaamse Virtuele Gemeente en met welke uitdagingen we rekening moeten houden. Een digitaal ‘gemeentehuis’ zal morgen niet langer afhankelijk zijn van gemeentegrenzen.

Over de auteur Eddy Van der Stock is algemeen directeur en voorzitter van V-ICT-OR vzw


Klik hier om in te schrijven voor Manage IT of het volledig programma te raadplegen.

Benieuwd naar het tweede boek? Houd het nieuws van volgende week in de gaten.