Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Terugblik hands-on sessie MFA en Intune

06/12/2021

Op 1 december vond een hands-on sessie plaats rond Multi Factor Authenticatie en Intune.

In Intune beheert u apparaten met behulp van de methode die het meest geschikt is voor u. Voor apparaten die eigendom zijn van de organisatie, wilt u mogelijk volledig beheer hebben op de apparaten, inclusief instellingen, functies en beveiliging.

Bij MFA gebruik je typisch een combinatie van iets wat alleen jij weet (bv. je pincode of wachtwoord), iets wat jij hebt (bv. je smartphone, GSM, bankkaart, eID of token) of wie jij bent (bv. vingerafdruk, oogiris). Gezien je meerdere van deze factoren gebruikt om ergens toegang toe te verschaffen, doe je dus aan multifactor-authenticatie.

Vaak wordt er gedacht dat MFA omslachtiger is dan het klassieke gebruik van wachtwoord of pincode, maar dat hoeft niet zo te zijn. Bij vele toepassingen kan je immers je wachtwoord vervángen door 2 andere factoren (bv. geregistreerde smartphone en een vingerafdruk). Je boet hierbij zeker niet aan veiligheid in – wel integendeel, en je hoeft geen complexe wachtwoorden te onthouden.

Indien nuttig adviseren wij u graag verder over MFA – security@v-ict-or.be

 

Heb je deze sessie gemist? Onze leden kunnen dit integraal herbekijken via deze link in de bestandsbibliotheek: Hands-on sessie MFA en Intune - Bestandsbibliotheek - VlaVirGem (v-ict-or.be)

Laat zeker weten indien hier nog verdere vragen of interesse rond is!