Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

36 steden en gemeenten doen reeds aankopen op Buy IT Public portaal

11/01/2022

Begin vorig jaar werd Buy IT Public gelanceerd. Een gebruiksvriendelijk aankoopportaal voor ICT producten en diensten. Ontwikkeld door V-ICT-OR VZW met de steun van de Vlaamse overheid als onderdeel van 'Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO). Publieke koopkracht als katalysator van innovatie.

PIO projecten dragen bij tot:

  • een performante overheid
  • competitieve ondernemingen
  • oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.


Buy IT Public werkt met de flexibiliteit van een klassieke webshop, maar waar doorheen het hele traject ten allen tijde de wet op overheidsopdrachten gerespecteerd wordt. Meer dan 150.000 producten van 11.000 producenten en 70 distributeurs zijn ondertussen beschikbaar. Een zeer ruime keuze van ICT software, hardware en diensten aangeboden door lokale partners. Administratieve vereenvoudiging doorheen het gehele process is een van de speerpunten van deze oplossing.


Vol trots zien we dat tijdens het lanceringsjaar 2021 er reeds 36 Vlaamse steden en gemeenten voor in totaal 326.531,- EUR aankopen gedaan hebben op het Buy IT Public portaal. Een goede start. Bovenal zijn de eerste reacties van zowel aankopers als verkopers overwegend positief. De vele mooie groeicurves liegen er niet om - de juiste tool op het juiste moment blijkbaar. Wij kijken vol vetrouwen uit naar 2022, 2023, ... .


In deze eerste fase is het mogelijk om tot 30.000,- EUR euro te spenderen per product, per leverancier binnen één jaar. MAAR we werken nu reeds aan de tweede fase - waarbij het bedrag per procedure fors verhoogt kan worden. Lancering van versie 2.0 voorzien tijdens de eerste helft van dit jaar.


Wilt u ook gebruik maken van een GRATIS, efficiënt, betrouwbaar, administratief eenvoudig en volledig juridisch correct platform voor uw aankoopprocessen? 


Naast de steden en gemeenten kunnen vele andere Vlaamse overheidsinstanties (zoals OCMW's, afvalverwerkers, ziekenhuizen, scholen, brandweerzones, enz ...) ook gebruik maken van dit gebruiksvriendelijk aankoopportaal.


KLIK HIER
 en neem een kijkje in de Buy IT Public brochure.


Interesse om (als aankoper of verkoper) deel te nemen? WELKOM! Mail naar buyitpublic@v-ict-or.be