Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Doe mee aan de Solid community werkgroep. En nieuw charter.

25/01/2022

In december heeft Digitaal Vlaanderen een oproep gelanceerd om in te schrijven voor de verschillende werkgroepen. Daarbij hadden ze het charter gedeeld dat samen werd opgemaakt. Op basis van waardevolle extra feedback uit de community - werd een 'charter versie 2' uitgewerkt met nog meer uitleg over de werkgroepen. Deze nieuwe versie kan je >>> hier downloaden.

Laat Digitaal Vlaanderen weten aan welke werkgroepen binnen de Solid community je wilt meewerken!

  • Werkgroep 1: Use cases. Vrijdag, 11 Februari 2022 om 13:00 > 14:30 - online meeting.

  • Werkgroep 2: Technologie.
  • Werkgroep 3: Social/Business.
  • Werkgroep 4: Outreach.


De andere werkgroepen hebben nog geen concrete datum. Wens je aan een van de werkgroepen deel te nemen, inschrijven en voorkeuren opgeven kan via >>> dit formulier.


Solid is een interessant initiatief omdat het doet nadenken over hoe we data gebruiken en delen.

Solid werkt met een persoonlijke datakluis waarin de meest recente data van een burger of bedrijf wordt opgeslagen. Technisch bestaat het uit standaarden die het uitwisselen van informatie uit een kluis vloeiend doen verlopen, zoals dat gebeurt met de vertrouwde webtechnologie. Het verschil met de huidige aanpak is dat de burger zelf de controle heeft over die kluizen: hij/zij beslist wie welke data kan gebruiken. Solid kan bijdragen aan een heuse datarevolutie, waarbij burgers bewuster met data omgaan en er op die manier meer data en meer innovatieve data-applicaties in de samenleving komen.