Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

QRC - Quick Responsive Community - hulp bij cybersecurity calamiteiten.

26/01/2022

Vorige maand domineerde de log4j kwetsbaarheid het cybersecurity nieuws.

Het was toen alle hens aan dek bij iedereen die actief bezig was met beveiliging. Systemen patchen, leveranciers contacteren, extra informatie inwinnen, etc. ...
 Werk die zich voornamelijk op de eigen eilandjes, binnen de grenzen van de eigen organisatie afspeelde. Ook bij het QRC team kwam het nieuws snel binnen en dit werd voor de eerste maal als kritieke kwetsbaarheid binnen de community verspreid (mail / sms). SAMEN STERKER.

Daar bleef het echter niet bij, de aangeschreven community zag zelf ook het potentieel en vroeg naar meer sturing vanuit de QRC om dit probleem aan te pakken. Zo werd er in een mum van tijd een overzicht van kwetsbare software opgesteld, binnen de bestaande oplossingscatalogus ( link ), en hielpen vele mensen mee om de eigen informatie beschikbaar te stellen aan de andere QRC leden. 

Een mooi voorbeeld van hoe de QRC nu en ook in de toekomst kan fungeren. 

-/-

Heb je zin om mee te werken en ook informatie te leveren aan deze nieuwe, bloeiende community? Dat kan!

Stuur een mailtje naar 
QRC@v-ict-or.Be en geef aan welke gespecialiseerde kennis je hebt. Wij zijn een groeiende community. En - hoe meer talent er aanwezig is in onze groep, hoe beter we kunnen reageren op alle mogelijke calamiteiten. Daarom zijn we steeds op zoek naar betrouwbare content om te delen met onze community. Zorg mee voor extra artikels, dreigingsinformatie, interessante nieuwsberichten, etc. 


-/-

Goed voorberereid zijn is dus de boodschap. Ontdek het ook op deze WEBINAR dinsdag 22-02-11 tijdens de V-ICT-OR Academy > Hoe reageren tijdens en na een cyberaanval.

  • Wat doe je tijdens een cyberaanval?
  • Wat doe je na een cyberaanval?


SCHRIJF NU IN.