Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Hoe reageren? Internationale Rode Kruis getroffen door een cyberaanval.

02/02/2022

Het Internationale Rode Kruis (ICRC) werd recent getroffen door een geavanceerde cyberaanval. Deze aanval was gericht op servers van het ICRC waar data en vertrouwelijke informatie op staat van meer dan 515.000 zeer kwetsbare mensen. De data is afkomstig van minstens 60 Rode Kruisverenigingen wereldwijd, waaronder Rode Kruis - Vlaanderen.

”In 2021 werden maar liefst 81 procent meer cyberaanvallen gepleegd op bedrijfsnetwerken in ons land dan in 2020”. De Morgen, zaterdag 15/01/2022. Voor veel (private / publieke) organisaties betekende dit dat ze 9x per uur werden aangevallen. 


Goed voorberereid zijn
is de boodschap. Ontdek het tijdens onze webinar > Hoe reageren tijdens en na een cyberaanval.


1/ Wat doe je tijdens een cyberaanval?
Maak kennis met de ‘The Cyber Kill Chain’, de 7 fasen van een cyberaanval. Kom te weten welke passende maatregelen in elke fase je kan nemen om erger te voorkomen.

2/ Wat doe je na een cyberaanval?
Wie bel je eerst? Welke organisatie kan je waarmee helpen? Het doel is te komen tot een set van acties die jou in staat stelt om met enige zekerheid de juiste stappen te zetten wanneer je geconfronteerd wordt met een cyberaanval.

Dit webinar wordt gegeven door Kurt Penninck, Directeur Privacy & Security van V-ICT-OR en auteur van het nieuwe themaboek “Privacy en Gedragsverandering”.


KLIK HIER en schrijf in voor deze leerrijke - halve dag - webinar op dinsdag 11/02/2022.