Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

MAGDA wordt Document Provider voor eBox

04/02/2022

[Nieuwsbericht van Digitaal Vlaanderen]

Digitaal Vlaanderen zet een volgende stap in de professionalisering van de eBox voor haar burgers. MAGDA is voortaan Document Provider voor de Vlaamse instanties. Luc De Kock,
 Relatiebeheerder Kruispuntbank Vlaanderen – MAGDA legt uit.


Een Document Provider, wat moeten wij ons daarbij voorstellen?

Luc De Kock: “Een document dat via de MAGDA Documentendienst naar de eBox van een burger gestuurd wordt, wordt digitaal bewaard bij een Document Provider. Als de burger het document opvraagt uit de eBox via Mijn Burgerprofiel of een ander kanaal (Doccle, KBC, de federale eBox, …), komt dit document rechtstreeks van de Document Provider. Dat is dus een belangrijke rol want naast het stockeren, staat de Document Provider ook in voor de veiligheid, de snelheid en treedt hij op wanneer er zich een probleem voordoet. MAGDA is vanaf nu ook een Document Provider voor de eBox.”


Wat zijn de voordelen nu MAGDA de rol van BOSA overneemt als Document Provider voor Vlaamse instanties?

Luc De Kock: “Het eerste voordeel is dat er een tussenschakel verdwijnt in de flow van de documenten en we onze klanten meer controle kunnen bieden over de performantie, beschikbaarheid en opslagcapaciteit. Een document dat van een Vlaamse entiteit, bijvoorbeeld de Vlaamse Belastingdienst, via de MAGDA Documentendienst naar de eBox van een burger wordt gestuurd, zal nu te allen tijde bij MAGDA blijven. Kortom, dit is een volgende stap in de professionalisering, nu het gebruik van de eBox sterk stijgt omdat steeds meer Vlaamse en lokale besturen hun documenten via digitale weg wensen af te leveren.”


We spreken over de eBox van de burger, hoe zit het met de eBox Enterprise ?

Luc De Kock: “Voor de eBox Onderneming mikken wij op 31 mei van dit jaar om de opzet van de Vlaamse Document Provider voor ondernemingen te realiseren en ook hier de rol van Document Provider voor eigen rekening te kunnen nemen.”


Vragen?

Hebt u vragen over het versturen van documenten via de MAGDA Documentendienst? Neem contact met ons op via
digitaal.vlaanderen@vlaanderen.be


KLIK HIER naar het originele bericht.