Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[2x testimonial] BuyIT Public door de ogen van aankoper én verkoper.

11/02/2022

Steden en gemeenten zijn meer dan ooit op zoek naar manieren om administratieve vereenvoudiging in hun aankoopprocessen door te voeren. Voor het lokaal bestuur van  Dendermonde zorgt BuyIT Public ervoor dat medewerkers kleine ICT-aankopen kunnen afhandelen zonder te verdrinken in de administratieve rompslomp die het voordien met zich meebracht.


ICT-coördinator van de stad Dendermonde Kenny Gribbe brengt je alvast op de hoogte van de voordelen die hij snel ontdekte.


> AANKOOP. 

Bijna een jaar geleden plaatste ik mijn eerste aankoop via het aankoopsysteem van V-ICT-OR en ik was meteen enthousiast”. Voordien diende Kenny net zoals vele andere ICT-medewerkers veel tijd te spenderen aan de administratieve verplichtingen die ook voor kleinere ICT-aankopen van toepassing zijn. “Voor dergelijke kleine aankopen zijn er geen raamcontracten voorhanden of zijn de prijzen via deze raamovereenkomsten hoger dan via de aankoop volgens de procedure van prijs vergelijkende offertes. Dit platform biedt de voordelen van beide aankoopprocedures. Ik moet zelf geen meerdere leveranciers aanschrijven maar kan toch makkelijk de markt verkennen.” verduidelijkt Kenny.


> VERKOOP.

Via BuyIT Public werd deze procedure sterk vereenvoudigd voor zowel de aanvrager – het lokale bestuur – alsook voor de leveranciers.Als leverancier dien ik enkel mijn e-catalogus up-to-date te houden en aan te vullen met eventuele promoties en andere interessante producten.” zegt Joeri D'hont, Sales Manager van IT1. “Doormiddel van het platform dien ik geen afzonderlijke offertes op te stellen voor dergelijke kleine aankopen waardoor de klant heel snel een geïnformeerde beslissing kan nemen” besluit Joeri.


Als lokaal bestuur dient men enkel de catalogus te raadplegen op basis van de door hen ingegeven specificaties. Het aankoopsysteem genereert namelijk een lijst van producten en diensten die voldoen aan uw opgegeven specificaties en vergelijkt deze op basis van de prijs en leveringstermijn. Eens de keuze is gemaakt kan de aanvrager meegeven waarom hij/zij/hun het desbetreffende product kiest en ontvangt hij een automatisch gegenereerd gunningverslag. “Op deze manier kan ik niet alleen een beter geïnformeerde keuze maken maar krijg ik ook meer tijd om mijn andere taken uit te voeren” sluit Kenny Gribbe af.

 

> INTERESSE?

Wilt ook uw bestuur inzetten op de administratieve vereenvoudiging van haar aankoopprocessen? Of wenst u uw producten via BuyIT Public aan te bieden aan de Vlaamse lokale besturen? Neem dan zeker contact met ons op via buyitpublic@v-ict-or.be