Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Start van de 'regionale kenniskringen' 2022.

10/02/2022

Vrijdag 11/02/2022 komt de regio Waasland bijeen voor het eerste regionaal overleg van Q1 2022.

Regionale kenniskringen zijn de ideale manier om vragen te stellen aan collega’s uit de andere lokale besturen en kennis uit te wisselen rond allerlei topics!

Vanuit V-ICT-OR brengen we ook enkele agendapunten aan waar we bij stilstaan. Dit kwartaal hebben we het oa over:

  • Master Data Management
  • aankoopmogelijkheden
  • OSLO
  • cyberveiligheid
  • het doorlopen van een MFA-implementatietraject


Dit jaar coördineert collega Milenco Van Quaethem de regionale kenniskringen. Hij startte één jaar geleden bij V-ICT-OR als projectmanager.
Extra informatie over deze regionale kenniskringen kan je steeds terugvinden op onze website.


De regionale kenniskringen zijn geen nieuw gegeven. In 2010 startten diverse regionale ICT-kenniskringen op in het kader van het Kennisplatform Lokale Overheden (KPLO). Het initiële doel was om de kennisdeling tussen IT’ers in lokale besturen te stimuleren en zo de werking van lokale diensten te verbeteren en een nog kwalitatievere dienstverlening voor de burger te verzekeren. 

Al snel werd echter duidelijk dat de IT’er niet alleen over voldoende technische kennis moet beschikken, maar ook een strategisch denker moet zijn binnen een groter geheel van lokale besturen die streven naar een klantvriendelijke en efficiënte dienstverlening. We beperken de regionale kenniskringen daarom niet tot zuivere ICT-vraagstukken.

-*-

CALL TO ACTION. WELKOM > Als je graag nog extra informatie krijgt, agendapunten wilt aanreiken of wilt deelnemen aan deze kenniskringen maar nog geen uitnodiging ontving, neem dan contact op met Milenco.