Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

3 pilootgemeenten gezocht voor Smart Retail Dashboard van VLAIO.

15/02/2022

VLAIO bracht op de stuurgroep lokaal e-government van 9 februari een toelichting over het Smart Retail Dashboard.

Het project heeft als doel een kwaliteitsvolle en uitgebreide set van data en informatie over de lokale economie te voorzien in een overzichtelijk dashboard. 

De doelgroep van het Smart Retail Dashboard zijn zowel beleidsmakers, steden en gemeenten en centrummanagers als handelsverenigingen en retailers zelf. 

Het project biedt voor hen verschillende mogelijkheden:

  • Een gepersonaliseerd dashboard per gebruiker/lokaal bestuur om de belangrijkste KPIs weer te geven, die toelaten het beleid te monitoren.
  • Rapportage- en analysemogelijkheden per use case, met de mogelijkheid om correlaties te maken tussen databronnen en evoluties over de tijd weer te geven.
  • Opmaken van vooraf gedefinieerde en zelf opgestarte analyses van de data met betrekking tot de use cases.


Oproep

Nadat IMEC de voorbereidende onderzoeksstappen voltooid had, zette VLAIO een bestek in de markt. De overheidsopdracht is ondertussen opgestart en zal worden uitgevoerd door een consortium onder leiding van Geo Solutions nv.

De focus zal liggen op de use cases die door de steden en gemeenten prioritair geacht werden tijdens het voortraject onder leiding van IMEC.

VLAIO, IMEC en Geo Solutions zijn momenteel ook op zoek naar 3 pilootgemeenten om de mogelijkheden van het Smart Retail Dashboard te testen.


>>> Tot 28 februari 2022 kan je jouw lokaal bestuur kandidaat stellen. Klik hier: Meer informatie over de voorwaarden en het indienen van een kandidatuur kan je hier terugvinden.


In onze bestandsbibliotheek kan je de presentatie en de opname van deze toelichting raadplegen.