Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Update over OSLO op stuurgroep lokaal eGov

24/02/2022

Op de stuurgroep lokaal e-government kregen we een toelichting over OSLO, een intiatief dat 10 jaar geleden opgestart werd door V-ICT-OR!

Update OSLO

Dit jaar vieren we het tienjarig bestaan van OSLO - perfect timing om enkele interessante cijfers in de kijker zetten: 

  • 1 governance 
  • 190 vertegenwoordigde organisaties
  • 123 erkende standaarden ontwikkeld 
  • 37 standaarden zijn momenteel in ontwikkeling 
  • 17 standaarden werden als kandidaat ingeschreven 
  • 417 mensen hielpen reeds mee aan OSLO

Momenteel zijn er 11 lopende trajecten en bevinden er zich 5 topics in publieke review. Inschrijven in de werkgroepen kan op deze webpagina.


Link met oplossingscatalogus

Momenteel wordt het standaardenregister automatisch gekoppeld aan de oplossingscatalogus van V-ICT-OR waardoor u nog een beter overzicht krijgt van alle actieve standaarden. Er wordt dan ook een warme oproep gedaan om het gebruik van deze standaarden aan te geven in de oplossingscatalogus van V-ICT-OR. 


Opleidingen

Van 20 tot 22 april 2022 worden door Digitaal Vlaanderen er 7 opleidingsmomenten georganiseerd voor business verantwoordelijken, analisten en ontwikkelaars om zo goed mogelijk te kunnen omgaan met de diverse OSLO-standaarden. De inschrijvingslink en uitnodiging worden binnenkort bekendgemaakt.


10 jaar OSLO op Shopt IT

Om deze verjaardag te vieren zal op Shopt IT een reeks tracks toegewijd worden aan OSLO. Reserveer alvast 12 mei 2022 in jullie agenda.


In onze bestandsbibliotheek kan je de presentatie en de opname van deze toelichting raadplegen.