Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Schenk jij ook afgeschreven laptops aan Digital for Youth?

21/03/2022

V-ICT-OR doet een warme oproep om afgeschreven laptops aan Digital for Youth te schenken.

In de voorbije 18 maand doneerde Digital for Youth liefst 14.000 laptops aan het Vlaamse onderwijs, waarvan een flink deel afkomstig van diverse administraties en overheden. Maar zelfs na de verschillende Corona-golven en de “boom” van online onderwijs, blijft de nood aan laptops nog altijd enorm. De vzw krijgt iedere dag aanvragen van jongeren die een laptop nodig hebben. Er zijn al een aantal organisaties in Vlaanderen die mooie donaties hebben geleverd om de digitale kloof tussen jongeren helpen te dichten. En zeer recent deden de lokale Politiezones Oostende & Leuven ook hun duit in het zakje.

Volg het voorbeeld van Politie Oostende
Politie Oostende heeft haar computerpark vernieuwd. De ‘oude’ pc’s, die boekhoudkundig zijn afgeschreven, kregen een tweede leven en werden geschonken. “De toestellen werken perfect, kregen een complete revisie van onze ICT’ers en dienen als een prima oefening voor kinderen om hun vaardigheden op te krikken. We geven de computers liever een nieuwe maatschappelijke invulling dan ze zomaar af te voeren. Een bewuste keuze: in de lijn van ons vak merken we jammer genoeg op dat sommige kinderen slechte of zelfs geen toegang hebben tot de digitale wereld. Met deze schenking willen we mee het verschil maken”, zegt korpschef Philip Caestecker.

“Door met DigitalForYouth samen te werken ondersteunt de stad Oostende haar eigen waarden. Digital for Youth streeft er namelijk naar alle jongeren, en zeker kwetsbare, toegang te geven tot de digitale wereld en hen de kans geven hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Oostende is een zorgzame stad en dat willen we uitdragen naar iedereen die er werkt of onderwijs volgt. Deze schenking zal ongetwijfeld veel kinderen een duwtje in de rug geven”, besluit schepen van Onderwijs Natacha Waldmann.

Oostende, Leuven, … Who’s next ?

Jaarlijks vervangt ook de politiezone Leuven afgeschreven laptops, desktopcomputers, schermen en andere toebehoren. Deze toestellen worden opnieuw in orde gebracht voor een tweede leven bij sociale projecten in België. Digital for Youth voorziet de kosteloze ophaling van al het beschikbare materiaal, het verwijderen van de data en/of de professionele recyclage van toestellen die niet meer kunnen worden gebruikt.


Aarzel niet. Gewoon doen
"Een belangrijke voorwaarde om de toestellen een langer leven te geven is dat de gegevens grondig verwijderd worden. Digital for Youth zorgde hiervoor. Hun attesten voor dataverwijdering voldoen aan alle wettelijke vereisten. Ook het hele logistieke proces verliep vlot en op een heel professionele manier!”


"Efficient, duurzaam en behulpzaam", aldus Eddy Van der Stock, CEO van V-ICT-OR. "Vandaar deze warme omroep aan alle ICT-beheerders. Geef afgeboekte laptops een tweede, waardevol leven. Doneer ze aan Digital for Youth en geef jongeren die het materieel moeilijk hebben de digitale kansen die ze verdienen. Aarzel niet. Gewoon doen."


Meer informatie? Lees meer op www.digitalforyouth.be of contacteer info@digitalforyouth.be