Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gemeentelijke Master Data Management op de stuurgroep eGov

25/03/2022

Op de stuurgroep lokaal e-government afgelopen woensdag zijn de ontwikkelingen rond Master Data Management op gemeentelijk niveau binnen de oplossingscatalogus toegelicht door Hendrik Van Haele - Directeur Enterprise Architectuur.

De werkgroep referentiearchitectuur gaat op zoek naar het antwoord op de vraag "waar zitten onze data?". De cloud van oplossingskoppelingen bieden hier al heel wat mogelijkheden om deze in kaart te brengen. In deze cloud is zichtbaar welke koppelingen er beschikbaar zijn en welke je in gebruik hebt in het bestuur:

  • De koppeling toont of de link unidirectioneele of bidirectioneel is
  • Er is mogelijkheid om te filteren op datatype waarbij je kan waarnemen welke oplossing een authentieke bron is, welke oplossing het datatype verwerkt en welke oplossing het datatype niet verwerkt.

De cloud laat toe om een volledige mapping te hebben van de data flows waarin de oplossingen en koppelingen opgenomen zijn (zoals zichtbaar op de afbeelding).

In onze bestandsbibliotheek kan je de presentatie en de opname van deze toelichting raadplegen.

Je kan ook meteen naar de oplossingscatalogus gaan om de nieuwe ontwikkelingen te raadplegen: je kan dit terugvinden onder oplossingskoppelingen.

We doen graag een oproep naar:

  • leveranciers om hun oplossingen en koppelingen in te geven in de catalogus.
  • besturen om mee te denken rond MDM in de lokale besturen. Neem ook gerust contact op via vlavirgem@v-ict-or.be om deel te nemen aan de werkgroep en mee te werken over nieuwe datatypes en functionaliteiten.