Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

BuyIT Public aankoopportaal verwelkomt haar 50ste gebruiker - stad Lokeren.

09/05/2022

Anderhalf jaar na de release van BuyIT Public verwelkomen we onze 50ste gebruiker, niemand minder dan de stad Lokeren.

Wij zijn dan ook ontzettend trots op het platform dat we met steun van de Vlaamse Overheid ( PIO-project ) konden creëren waarmee we lokale besturen de flexibiliteit van een klassieke webshop bieden, maar waar doorheen het hele traject ten allen tijde de wet op overheidsopdrachten gerespecteerd wordt (gelijkheid, mededinging en transparantie). Via dit platform kunnen administraties nu niet alleen op een geïnformeerde wijze beslissingen nemen over haar aankopen - maar doet ze dit ook in een minimum van tijd aangezien het gunningsverslag automatisch wordt gegenereerd. Deze sterke administratieve vereenvoudiging zorgt ervoor dat procurement- / aankoopmedewerkers hun kostbare tijd dan ook meer richten op de vele andere kerntaken.

Het groeiende aantal gebruikers en de positieve feedback die we krijgen van onze gebruikers maken ons trots en zorgen ervoor dat we blijven innoveren. Deze innovatie zal tot uiting komen in de nieuwe fase van ons project waarin de lokale overheden ook administratieve vereenvoudiging kunnen realiseren in hun grotere aankopen. Vanuit onze gebruikers werd aangegeven dat men hiervoor idealiter de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking zou willen hanteren, rekening houdend met de plafonering van 139.000 euro per bestelling.

Via BuyIT Public zal men de concrete vraag kunnen definiëren aan de hand van de voorziene catalogi of een neergeschreven bestek dat verstuurd zal worden naar alle gekozen of aangesloten leveranciers. Zij kunnen een offerte versturen waarover u kan onderhandelen in 5 onderhandelingsrondes. Klaar om een keuze te maken? Via het platform wordt de opmaak van het gunningsverslag gedeeltelijk geautomatiseerd - zodat u slechts enkele administratieve zaken voor uw rekening dient te nemen.  

-/-

Nieuwsgierig naar de opportuniteiten?

  • Ben je een stad / gemeente ... en nieuwsgierig naar de sterke administratieve vereenvoudiging?
  • Ben je een leverancier ... die zijn producten / diensten graag extra visibiteit geeft?

Het dynamisch digitaal aankoopplatform moet fungeren als een digitale ontmoetingsplaats tussen vraag (de lokale besturen) en aanbod (de markt).

Voor meer info over het project kunt u ons contacteren via buyitpublic@v-ict-or.be