Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Digital Twin toegelicht op Stuurgroep eGov

18/05/2022

DUET (Digital Urban European Twin) werd op 4 mei voorgesteld op de stuurgroep lokaal e-government.

Via deze digitale replica kunnen aan de hand van de verzamelde data, modellen en algoritmes analyses gemaakt worden. Door deze analyses kan men de impact van bepaalde keuzes gaan voorspellen. Op de site citytwin.eu kan je zelf testen hoe het in zijn werk gaat. 

Aan de hand van een demonstratie werd verduidelijkt wat er allemaal mogelijk is - bijvoorbeeld de impact voorspellen op verkeersdrukte, geluid en luchtkwaliteit na het afsluiten van een specifieke verbinding.

Wil je graag de volledige uitleg over DUET?

In onze bestandsbibliotheek kan je de presentatie en de opname van deze toelichting raadplegen.