Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[in de pers] DataNews > Shopt IT event en Mijn Burgerprofiel app

19/05/2022

Artikel in DataNews Knack dd 13/05/2022 geschreven door Dries Van Damme.

Mijn Burgerprofiel gaat op 11 juli mobiel.

11 juli staat met stip genoteerd in de agenda van Digitaal Vlaanderen. Niet zozeer voor het feest van de Vlaamse Gemeenschap, maar voor de lancering van de mobiele app Mijn Burgerprofiel.

'Gemeenten zonder gemeentehuis', zo omschreef Jan Smedts, adjunct-kabinetschef van Vlaams minister-president Jan Jambon, de missie van Digitaal Vlaanderen. Dat deed hij tijdens het jaarlijkse evenement Shopt IT, georganiseerd door de Vlaamse ICT Organisatie (V-ICT-OR). 'De mobiele app van Mijn Burgerprofiel is een volgende stap om de overheidsdiensten dichter bij te burger te brengen en rond de burger te organiseren.'

Mijn Burgerprofiel was al langer de plek om als burger je zaken met de overheid te regelen en op te volgen. Maar pas tijdens de coronacrisis kwamen veel mensen voor het eerst met het platform in contact, onder andere voor het inboeken van vaccinatieafspraken en het downloaden van hun CST-ticket. 'Vandaag hoort daar ook een mobiele app bij, om alles letterlijk bij de hand te houden, op een veilige manier.'

Ecosysteem.
De app van Mijn Burgerprofiel zal ook verbonden zijn met de digitale dienstverlening van lokale besturen. De sterktes van Mijn Burgerprofiel, zoals de bundeling van loketfuncties en het bijhouden van documenten, zullen in de app vervat zitten. Daarnaast zal de app ook ...

LEES VERDER op DataNews. Klik hier.