Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[in de pers] HLN > digitaal ondernemersloket van Sint-Niklaas, Mechelen en Kortrijk

30/05/2022

Artikel in Het Laatste Nieuws dd 20/05/2022 geschreven door Bert Foubert.

Sint-Niklaas gaat voor digitaal ondernemersloket: “Dienstverlening op elk moment van de dag beschikbaar maken”

De stad Sint-Niklaas werkt aan een digitaal ondernemersloket. Dat moet alle dienstverlening voor bedrijven en ondernemingen op elk moment van de dag digitaal beschikbaar maken.

“Op 20 april ging ons loket al online”, zegt schepen voor Lokale Economie Ine Somers (Open Vld). “De drankvergunning is ons eerste product dat een ondernemer kan aanvragen en opvolgen. Stelselmatig zullen er steeds meer vergunningen en premies bijkomen. Zo staan onder andere de terras- en nachtvergunning op het programma. Op deze manier willen we ondernemers een loket aanbieden dat op elk moment van de dag bereikbaar is.”

De stad Sint-Niklaas kan samen met Mechelen, Kortrijk en de Vlaamse ICT-Organisatie (V-ICT-OR) rekenen op een subsidie van 500.000 euro voor de verdere uitbouw van het digitaal loket. “Uiterlijk op 31 mei 2024 willen we een login aanbieden aan de ondernemers in onze stad”, aldus schepen Somers. “Daarmee kunnen ze hun gegevens aanpassen, vragen aan de stad stellen, vergunningen aanvragen en antwoorden opvolgen”

LEES VERDER op HLN Klik hier.