Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Herbekijk hier de opleiding over Buy IT Public

25/08/2022

Net voor de start van het zomerverlof vond er een opleiding plaats over het aankoopplatform Buy IT Public. BuyIT Public is een project gesteund door het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) van de Vlaamse Overheid om het aankoopproces voor lokale besturen administratief te vereenvoudigen.

Het Buy IT public aankoopplatform biedt de flexibiliteit van een klassieke webshop met de garanties van een overheidsopdracht. In de eerste fase is er de mogelijkheid om overheidsopdrachten van beperkte waarde en staan u toe om kleine bestellingen voor IT-materiaal af te handelen op basis van 'aanvaarde factuur'. Dit principe maakt het mogelijk om te bestellen voor 30.000 euro op jaarbasis, per type product (printers, schermen, laptops…) en per leverancier. Bij het maken van een keuze wordt er automatisch een gunningsverslag gegenereerd.

In de tweede fase zal de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking de aanbesteder toelaten om tot 139.000 euro te bestellen na het publiceren van een bestek, een analyse van de ingediende offertes, een mogelijke onderhandelingsronde en de publicatie van de gunningsbeslissing.

Momenteel maken meer dan 50 lokale overheidsinstellingen gebruik van het innovatieve aankoopplatform.

Hebt u ook nood aan administratieve vereenvoudiging van uw aankoopproces? Neem contact met ons op via buyitpublic@v-ict-or.be en wij bezorgen u een uitvoerige brochure mét voorbeeldbesluit!

Wens je meer informatie over het project? In onze bestandsbibliotheek kan je de presentatie en de opname van deze toelichting raadplegen.

-/-

Heb je deze opleiding helaas gemist in juni? Geen probleem - want op onze bestandsbibliotheek kan je als V-ICT-OR lid de demo/opname herbekijken! 

Nog geen lid? Dat kan al vanaf 35 euro.