Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

PIO project Buy IT Public toegelicht op de stuurgroep eGov

27/06/2022

Woensdag 15 juni werd op de stuurgroep eGov het project Buy IT Public toegelicht, een initiatief van V-ICT-OR in samenwerking met het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) van de Vlaamse overheid ter vereenvoudiging van de aankoopprocessen binnen lokale besturen.

Een flinke administratieve vereenvoudiging voor alle betrokken partijen!

Het Buy IT public aankoopplatform biedt de flexibiliteit van een klassieke webshop met de garanties van een overheidsopdracht. In de eerste fase is er de mogelijkheid om overheidsopdrachten van beperkte waarde en staan u toe om kleine bestellingen voor IT-materiaal af te handelen op basis van 'aanvaarde factuur'. Dit principe maakt het mogelijk om te bestellen voor 30.000 euro op jaarbasis, per type product (printers, schermen, laptops…) en per leverancier. Bij het maken van een keuze wordt er automatisch een gunningsverslag gegenereerd.

In de tweede fase zal de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking de aanbesteder toelaten om tot 139.000 euro te bestellen na het publiceren van een bestek, een analyse van de ingediende offertes, een mogelijke onderhandelingsronde en de publicatie van de gunningsbeslissing. Deze plaatsingsprocedure wordt, zoals de naam al doet vermoeden, niet bekendgemaakt waardoor er slechts een aantal deelnemers zullen worden uitgenodigd om een offerte in te dienen. Via onze vergelijkingstool zal het mogelijk zijn alle ingediende offertes te analyseren en de geautomatiseerde puntenverdeling te starten.

Momenteel maken 50 lokale overheidsinstellingen gebruik van het aankoopplatform.

Hebt u ook nood aan de administratieve vereenvoudiging van uw aankoopproces? Neem contact met ons op via buyitpublic@v-ict-or.be en wij bezorgen u een uitvoerige brochure mét voorbeeldbesluit!

Wens je meer informatie over het project? In onze bestandsbibliotheek kan je de presentatie en de opname van deze toelichting raadplegen.