Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

SDGR informatieverplichting: infosessie LPDC-module in het Loket voor Lokale Besturen

26/09/2022

Lokale besturen moeten tegen 12/12/2022 voor een aantal producten en diensten voldoen aan de informatieverplichting van de Single Digital Gateway verordening (SDGR) en informatie aanleveren voor het YourEurope-portaal.

Die informatie kan je als lokaal bestuur indienen via de nieuwe module "Lokale Producten- en Dienstencatalogus" (LPDC) in het Loket voor Lokale Besturen.

Ben jij een van de personen die voor jouw bestuur informatie zal indienen via het Loket voor Lokale Besturen? Schrijf je dan in - VIA DEZE LINK - voor een opleiding over de LPDC-module. 

Praktische informatie
Tijdens de opleiding ga je aan de hand van oefeningen actief aan de slag in de LPDC-module. Vraag vooraf toegang tot de LPDC-module aan je lokale beheerder. Die moet jou het gebruikersrecht voor het Loket voor Lokale Besturen geven met de context “Lokale Producten- en Dienstencatalogus”.

Weet je niet wie je lokale beheerder is?
1/ Meld je aan bij “Mijn Profiel” van het gebruikersbeheer van de Vlaamse overheid.
2/ Klik op de knop “Mijn Lokale Beheerder”.
3/ Je vindt een lijst met e-mailadressen en/of telefoonnummers van de mensen die voor jouw lokaal bestuur de nodige toegangsrechten kunnen geven.

Let op: er kan jou vooraf of tijdens de opleiding geen toegang geven.

Tip: Om de opleiding goed te kunnen meevolgen, is het handig dat je over 2 computerschermen beschikt. Zo kan je de opleiding online via Teams volgen en tegelijkertijd de oefeningen maken.

>>> Heb je de introductie over de Single Digital Gateway nog niet gevolgd? CHECK >>> Dat kan nog steeds.Link naar de originele pagina van Agentschap Binnenlands Bestuur.