Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Vanaf 1 januari 2024 dien je als lokale overheid je vernietigingsaanvraag in via het Serieregister

18/10/2022

Lokale overheden vernietigen vandaag archiefdocumenten via een aanvraag bij het Rijksarchief op basis van selectielijsten of via het Serieregister. Vanaf 1 januari 2024 zijn die selectielijsten niet meer geldig. Vernietiging via het Serieregister wordt dan de regel en een vernietigingsaanvraag bij het Rijksarchief kan enkel nog in uitzonderlijke gevallen. Lokale overheden dienen daarom zo snel mogelijk aan te sluiten op het Serieregister.

Vanaf dan kan een vernietigingsaanvraag bij het Rijksarchief enkel nog in uitzonderlijke gevallen. Vernietiging via een sjabloonserie of een zelf aangemaakte serie in het Serieregister wordt dan de regel. Daarom worden de huidige selectielijsten voor gemeenten en OCMW’s omgezet naar sjabloonseries in het Serieregister.

Lokale overheden dienen zo snel mogelijk aan te sluiten op het Serieregister zodat ze de sjabloonseries kunnen raadplegen en zelf series kunnen aanmaken. Activering van deze dienst brengt geen kosten met zich mee.


Kom meer te weten op de website informatiemanagement van de Vlaamse overheid - KLIK HIER.