Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Archivering binnen uw bestuur? Het Depotbeheer toegelicht op de stuurgroep lokaal e-gov.

01/11/2022

Bent u verantwoordelijk voor de archivering binnen uw bestuur? Of hebt u een grote interesse in archivering? En bent u misschien op zoek naar een manier om dossiers en andere overheidsinformatie die afgesloten is te beheren, te bewaren en te ontsluiten?

Lees dan zeker verder - want Digitaal Archief Vlaanderen lichtte tijdens de stuurgroep Lokaal E-gov het Depotbeheer toe. 

Digitaal Archief Vlaanderen is een dienstverlening van Het Facilitair Bedrijf en staat open voor instanties van de Vlaamse overheid en van de lokale overheden en voor instellingen met een publieke taak, voor wat hun publieke taak betreft. Zij ontwikkelden hiervoor enkele diensten gaande van het serieregister, e-depot, documentkluis tot het depotbeheer. Deze stuurgroep lichtte men het Depotbeheer alvast kort toe aan onze aanwezigen. 

Via het depotbeheer wensen we vooral analoge archieven te kunnen beheren met twee primaire doelen. Enerzijds het beschrijven van de analoge informatieobjecten terwijl de anderzijds ook kijken naar de logistieke component voor het efficiënt beheren van archiefruimtes. 

Benieuwd wat het depotbeheer voor jouw kan betekenen? 

Bekijk dan zeker hun website
en hun presentatie
via onze opname in de bestandsbibliotheek.

En ontdek hoe ook uw stad of gemeente hier gebruik van kan maken!