Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Eenvoudige tips om de weerbaarheid tegen een cyberaanval te verhogen. Alle 5 de episodes ...

12/12/2022

Stilaan vangen we informatie op uit de lokale besturen die onlangs het slachtoffer werden van een cyberaanval. Het valt onder andere op welke geavanceerde combinatie van (oude) technieken, vernuft en planning in zo’n aanvallen kruipen.

Wat echter meer opvalt is hoe een aantal zeer eenvoudige principes en beveiligingsmaatregelen in sommige gevallen een hele boel problemen hadden kunnen vermijden.

Daarom nemen we onze leden de komende dagen mee op een trip door het verleden en herhalen we deze eenvoudige suggesties en maatregelen.

Dit doen we door middel van artikels en steekfiches, maar eveneens via een besloten Teams meeting die we samen met Jan Guldentops op 15/12 organiseerden.

HIERBIJ alle 5 de episodes uit de reeks opgelijst.

Deel 1: het belang van wachtwoorden.

Deel 2: ken uw netwerk. 

Deel 3: patchmanagement.

Deel 4: backups en restore.

Deel 5: wat te doen na een aanval?

Reken gerust ook V-ICT-OR tot de organisaties die je kunnen helpen. Wij vinden voor jou graag de juiste expertise. Gaande van een leverancier of consultent met de nodige praktijkervaring, tot een lokaal bestuur met ervaring.

 

Neem vandaag nog actie om deze tips in je organisatie door te voeren en je voor te bereiden op het ergste. Heb je vragen?, geef ons een sein! V-ICT-OR en zijn partners staan paraat om je verder te helpen.