Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wil jij ook uw post digitaal verwerken? Digipost.

24/01/2023

Met Digipost - digitalisering van inkomende (analoge) post - biedt Het Facilitair Bedrijf een gemeenschappelijke dienstverlening aan voor alle entiteiten van de Vlaamse overheid. Analoge poststukken worden centraal ingescand en digitaal doorgestuurd naar de bestemmeling. Mogelijks ook interessant voor lokale besturen? 

De Vlaamse overheid streeft ernaar om een digitale overheid te zijn. Zo probeert men waar mogelijk de processen te digitaliseren en een efficiëntere, betere dienstverlening aan te bieden. Op het vlak van inkomende post is dit natuurlijk een uitdaging omdat men nog vaak analoge documenten ontvangt. Om de complexiteit en de administratieve lasten zo veel mogelijk weg te nemen bij overheidsinstanties, is een gemeenschappelijke dienstverlening opgezet voor digitalisering van inkomende analoge post onder de noemer ‘Digipost’. 

Digipost is een dienstverlening van Het Facilitair Bedrijf voor alle entiteiten van de Vlaamse overheid. Maar mogelijks kan dit ook interessant zijn voor de Vlaamse lokale besturen. Quincy Oeyen peilde dan ook tijdens de Stuurgroep Lokaal E-Government naar de mogelijke interesse bij lokale besturen voor deze oplossing.

Bekijk zeker de bijhorende powerpoint en opname!