Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Kortrijk maakt als eerste stad de resultaten van verkeersanalyses publiek.

07/02/2023

Jaarlijks houdt de Stad Kortrijk ongeveer 120 verkeersanalyses in de Kortrijkse straten. Met een verkeersanalyse meten ze bv de snelheid en de intensiteiten van de voertuigen in een straat. Een verkeersanalyse is dus geen snelheidscontrole door de politie.

Sinds kort delen ze die gegevens van de verkeersanalyses met iedereen, via hun website. KLIK HIER.

SENSIBILISERING.
Waarom maken ze deze resultaten van onze verkeersanalyses publiek? 
Te hoge snelheid is niet alleen één van de voornaamste oorzaken van verkeersongevallen, het is ook een grote bron van ergernis bij burgers. Kortrijk maakt als eerste stad de resultaten van verkeersanalyses (snelheidsmetingen) publiek. Op het online dashboard vind je, alfabetisch gerangschikt, alle straten waar de stad de voorbije jaren een verkeersanalyse heeft gehouden.

Bekijk onderaan deze pagina zeker ook het 'dashboard verkeersanalyses'. Op een kaart krijg je vele interessante data gevisualiseerd. Detail inzichten over de lokale situatie in wijken, straten, enz ...

Zie ook het VRT NWS Radio 2 artikel hierover > klik hier .
Zie ook het FOCUS TV artikel hierover > klik hier .

Data heeft nog veel verborgen potentieel, samen kunnen we hier meer uit halen. Een mooie eerste stap van Stad Kortrijk. Sensibiliseren voor een betere verkeersveiligheid.