Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

De Vlaamse overheid biedt in 2023 opnieuw cofinanciering van ICT-veiligheidsaudits voor lokale besturen.

14/02/2023

Naar aanleiding van de cyberincidenten eind vorig jaar besliste de Vlaamse overheid, op initiatief van minister Somers, om het cofinancieringsaanbod van ICT-veiligheidsaudits voor lokale besturen in 2023 verder te zetten. Hiervoor slaan het Agentschap Binnenlands Bestuur en Audit Vlaanderen de handen in elkaar. Met de verderzetting van het aanbod krijgen steden en gemeenten opnieuw de nodige financiële ondersteuning om hun informatiebeveiliging te (laten) controleren én verbeteren.

Steden en gemeenten kunnen een 1ste basisaudit bestellen, met of zonder dag begeleiding. Tijdens deze basisaudit wordt het informatiesysteem getest op de belangrijkste zwakheden. De Vlaamse overheid cofinanciert 2/3de van de prijs van de basisaudit. Daarnaast kan je als stad of gemeente naar eigen keuze aanvullende audits bestellen, op maat van het bestuur. Voor de aanvullende audits betaalt de Vlaamse overheid de helft van de kostprijs. Om in aanmerking te komen voor cofinanciering van een aanvullende audit, dien je wel eerst een basisaudit laten uitvoeren. De ICT-veiligheidsaudits worden uitgevoerd door professionele auditfirma’s, in opdracht van het lokaal bestuur.

Wil jouw lokaal bestuur een ICT-veiligheidsaudit met cofinanciering bestellen? Wees er dan snel bij!

KLIK HIER voor meer informatie over de bestelprocedure en de cofinancieringsvoorwaarden.