Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Krijg inzicht in het gebruik van Mijn Burgerprofiel

20/02/2023

In november 2018 werd Mijn Burgerprofiel gelanceerd met als doel van Mijn Burgerprofiel dé online ervaring te worden waarbij elke burger al zijn overheidsinformatie samengebracht kan terugvinden. Tijdens de covidpandemie leerden we deze oplossing massaal kennen en stilaan gebruiken we Mijn Burgerprofiel ook als hét online communicatiekanaal met de overheid.

Maar hoe vaak wordt Mijn Burgerprofiel nu gebruikt voor het aanvragen van attesten?

In Mijn Burgerprofiel kunnen we als burger heel wat officiële attesten, vergunningen, afschriften of uittreksels van aangesloten instanties gratis opvragen. Enkele voorbeelden van deze attesten zijn het attest rond gezinssamenstelling, hoofdverblijfplaats, het attest van wettelijke samenwoning, het uittreksel uit het bevolkingsregister maar ook het attest voor jeugdwerk of uw mutualiteitsattest.

Via de nieuwste cijfers vanuit Vlaanderen krijgen we een inzicht in het aantal opgevraagde attesten via Mijn Burgerprofiel. Wij geven jullie alvast een inkijk in enkele grafieken en tabellen.

 

 


Wilt u ook een beter beeld voor uw eigen gemeente of regio?

Neem dan zeker een kijkje op het Gebruikscijfers Kanaal Oplossingen van Digitaal Vlaanderen.