Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Vlaming moet op adem komen na digitale tussensprint. Imec heeft 15de Digimeter gepresenteerd.

15/03/2023

Imec heeft de vijftiende editie van de Digimeter gepresenteerd, waaruit blijkt dat de digitale relatie van de Vlaming met technologie normaliseert na de pandemie.

De tijd die gemiddeld op een smartphone wordt doorgebracht, is licht gedaald, terwijl zorgen over afhankelijkheid, fake news en privacy toenemen. 40% van de Vlamingen noemt zichzelf nu smartphone-afhankelijk, terwijl 27% zichzelf als verslaafd beschouwt. Ook is de kloof tussen Vlamingen die vaardigheden en attitudes hebben om digitale technologie te gebruiken, en diegene die dat niet hebben breder voelbaar.

De digitale transformatie moet volgens experts op een meer inclusieve manier worden gevormd, een thema dat we alvast ook meenemen op ons ShoptIT event 11 mei 2023.

-/-

Meer info over de digitmeter en de resultaten van deze 15 editie > KLIK HIER.

Imec.digimeter is een onafhankelijk onderzoeksproject dat sinds 2009 waardevolle informatie over Vlaamse mediagebruikers beschikbaar maakt voor instellingen, bedrijven en het grote publiek. Het nieuwe rapport (2022) is gebaseerd op een enquête bij 2309 Vlamingen van achttien jaar of ouder – representatief ingedeeld op leeftijd, geslacht, opleidingsniveau en provincie.