Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Alvast een korte recap van onze Stuurgroep Local E-gov.

28/04/2023

Enkele jaren richtte V-ICT-OR vzw de stuurgroep lokaal e-government op dat een platform dient te zijn waar ideeën worden uitgewisseld rond een digitale en online overheid.

Vorige week kwam de stuurgroep Local E-gov opnieuw samen met enkele vertegenwoordigers van de diverse overheden en koepelorganisaties. Alvast een korte duiding over de besproken topics. Wil je meer weten? Hou onze socials de komende dagen zeker in de gaten!

Self-Service Beheerportaal
Op woensdag 19 april lanceerde het Team Veiligheidsbouwstenen van Digitaal Vlaanderen het gloednieuwe self-service Beheerportaal waarmee u uw API’s die geïntegreerd zijn met het Vlaams Toegangsbeheer (ACM) in een server-naar-server context, volledig autonoom kunt beheren. Wij kregen alvast de mogelijkheid om meer informatie én een demo te krijgen. Kan je niet wachten tot de demo? Bekijk de publieke documentatie alvast hier.


Intake dagen DAV
Als lokale overheid vernietig je archiefdocumenten via een aanvraag bij het Rijksarchief op basis van selectielijsten of via het Serieregister. Vanaf 1 januari 2024 wordt het verplicht om een vernietiging aan te vragen via het Serieregister. Maar wat is dat nu eigenlijk? Ontdek het tijdens de intakedagen van het Facilitair Bedrijf  over het Serieregister en over het E-depot. Schrijf je in via deze link.


Gemeente zonder Gemeentehuis - Houthalen-Helchteren
Vanuit de gemeente Houthalen-Helchteren wordt er meegewerkt aan drie GzG-projecten gericht op rijbewijzen (afgerond), Burgerloket en Draagbaar loket. Hierbij hanteren zij diverse uitgangspunten; namelijk dat de burger steeds centraal dient te staan en digitaliseer processen niet louter maar zet ook in op vereenvoudiging. Benieuwd naar de projecten of de visie rond digitale transformatie? Hou dan zeker onze socials in de gaten of kom langs op ShoptIT.


Verenigingsloket
Het Verenigingsloket, hét digitaal platform waar dienstverlening aan verenigingen toegankelijker en eenvoudiger wordt gemaakt, werd in het verleden al eens toegelicht. Deze keer zoomden we in op het verenigingsregister. Het Verenigingsregister is de nieuwe databron waarin de gegevens van (feitelijke) verenigingen centraal worden opgeslagen, maar decentraal worden beheerd. Het Verenigingsregister is nog in opbouw maar zal in de toekomst het (data)hart van het Verenigingsloket vormen. Benieuwd? Hou onze socials in de gaten voor meer informatie.