Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

🎉 volgende week 🎉 11 mei - ShoptIT in Flanders Expo. Ontdek de 4 local gov breakout sessies ...

02/05/2023

Beursvloer + netwerk lunch + inspiratie tracks + netwerkdrink. KLIK HIER naar de event pagina en ontdek alle 32 inspirende breakoutsessies en schrijf je in! WELKOM. Speciale voordeelprijs voor onze leden en partners.


Hierbij zetten we de - 4 local gov breakout sessies in de kijker.

10u40 - 11u30
Saar Verhoogen - Stad Leuven
Van dienstverleningsconcept tot werkbare digitale architectuur.

Van een ad hoc werking, waarbij elke dienst op vraag een eigen digitale oplossing kreeg, werd een stadsbrede visie en governance uitgewerkt. Op die manier probeert stad Leuven zowel een meer eenvormige en kwaliteitsvolle dienstverlening te bieden aan burgers, bedrijven en verenigingen, als een meer efficiënte interne organisatie te bekomen.


11u40 - 12u30
Stijn Schepers - Stad Genk
De dood in het jeugdhuis. Lessons learned voor Digitale Transformatie bij lokale besturen.

Begin jaren negentig vieren een 300-tal jongeren in een jeugdhuis in Houthalen de 18de verjaardag van een aantal vrienden. Een feest dat vergald wordt door 5 amokmakers die onuitgenodigd de boel op stelten zetten. Nadat ze aan de deur gezet worden, keren ze een tijdje later terug met knuppels en een mes. Wat volgt is een ware nachtmerrie. Een jongeman stuikt in elkaar en sterft ter plaatste. De amokmakers vluchten en laten de feestvierders achter in ongeloof.

In de podcast Van Moord tot Verdict wordt dit verhaal verteld door ooggetuigen. Er is één fragment uit de podcast die een les kan zijn voor openbare besturen, de Vlaamse en Federale overheid om de duurzame reis van Digitale Transformatie vorm te geven.

Op inspirerende wijze vertelt Stijn over de drie pijlers van digitale transformatie, een driedimensionale transformatie en de complexiteit van deze transformatie. De reis is moeilijk en lang, maar er is hoop. Hoop gevoed door de passie en het enthousiasme van medewerkers van lokale besturen.


14u15 - 15u05
Luc Velghe - Stad Kortrijk
SHIFT: digitale transformatie regio Zuid West-Vlaanderen.

Een volledige regio digitale zevenmijlslaarzen aandoen en stappen laten zetten in de digitale transformatie. Dat is wat er de komende 3 jaar op de agenda staat in Zuid West-Vlaanderen. Elke gemeente en stad in de regio kan op eigen tempo deelnemen aan de verschillende ateliers binnen het project. De grote finaliteit is dat iedereen een sprong maakt in de goeie richting. In deze keynote ontdek je hoe we dit binnen de regio vastpakken.


15u15 - 16u05
Annik Schouteden - Stad Antwerpen
E-inclusie: van burger tot medewerker.

Om een digitaal getransformeerde stad te worden gaat e-inclusie veel verder dan het zuiver voorzien van basisnoden aan de meest kwetsbare doelgroep. Het is een verhaal waarbij je alle burgers mee moet krijgen in het digitale verhaal, zowel de dienstverlening van de publieke sector als de algemene digitale realiteit. In deze keynote ontdek je de aanpak van stad Antwerpen om deze digitale inclusie te realiseren.

 


Wie mee wil schrijven aan de toekomst van de Vlaamse lokale besturen
 - mag hier niet ontbreken.

-/-
KLIK HIER naar de event pagina en ontdek alle 32 inspirende breakoutsessies en schrijf je in! WELKOM. Speciale voordeelprijs voor onze leden en partners.