Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

V-ICT-OR ging aan de slag met de Cyberfundamentals en coacht de deelnemers van de cyberweerheidswoensdagen

05/05/2023

Het CCB heeft eind februari 2023 een "Framework met Cyberfundamentals" gelanceerd, gebaseerd op vier veelgebruikte cybersecurity frameworks. Het biedt specifieke maatregelen die organisaties kunnen implementeren om zichzelf te beschermen tegen cyberbedreigingen en hun algehele cyberweerbaarheid te vergroten.

Het framework biedt organisaties een startniveau van weerbaarheid aan, uitgebreid met drie extra zekerheidsniveaus: basis, belangrijk en essentieel.

V-ICT-OR ging aan de slag met het framework voor cyberfundamentals en heeft de maturiteitsmeeting geïntegreerd in zijn tool als bevraging. Het blijft belangrijk om niet alleen te weten hoe cyberweerbaar een organisatie is, maar ook om te weten hoe deze kan worden verbeterd. Met de integratie van de maturiteitsmeeting in de tool, zal V-ICT-OR deze online begeleiding aanbieden aan zijn groeiende aantal volgers van de cyberweerbaarheidswoensdagen. Het doel is om organisaties te helpen hun cyberweerbaarheid te verbeteren en zo beter te beschermen tegen cybercriminaliteit.

De online begeleiding zal vanaf eind mei 2023 beschikbaar zijn voor alle volgers van de cyberweerbaarheidswoensdagen en zal worden aangeboden als een gratis dienst. Met deze stap hoopt V-ICT-OR een belangrijke bijdrage te leveren aan de verbetering van de cyberweerbaarheid van organisaties in Vlaanderen.