Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

📻 [podcast] V-ICT-OR op de sofa ... een interview met Jelle Hoedemaekers - expert ICT standardisation - Agoria.

17/05/2023

De belangrijkste community voor technologie, data en innovatie op het lokale overheidsniveau. Met V-ICT-OR op de sofa interviewen we om de 2 weken een bijzondere gast uit het brede ecosysteem van de Vlaamse lokale besturen.

📻 WELKOM - Jelle Hoedemaekers - expert ICT standardisation - Agoria.

Vele vragen worden beantwoord in deze 36 minuten.

- Pijnpunt bij datastandaardisatie is het feit dat het niet evident is om legacy aan bepaalde data standaarden te laten voldoen. Wat is volgens jou hiervoor een mogelijke oplossing? Regels en keurmerken?

- We kennen ondertussen heel wat cloudoplossingen die een data-infrastructuur kunnen bieden. Waarom was GAIA-X nodig?

- Wanneer we het over persoonsgegevens en Europese hosting hebben, veranderd de discussie vaak naar het gamma aan software en services dat de grote, niet Europese spelers, aanbieden binnen hun eigen ecosystemen. Tina (there is no alternative) wordt hierbij zeer vaak vernoemd en gebruikt als “uitvlucht” om zonder nadenken of schroom voor publieke cloud te kiezen om gevoelige overheidsdata op te slaan. Hoe kijk je hier naar en denk je dat het realistisch is om ook deze niet Europese entiteiten aan bepaalde regels te onderwerpen?

Dit en vele andere vraagstukken komen aan bod in dit interview.


BEKIJK deze aflevering 👉 VIA YOUTUBE.

BELUISTER deze aflevering 👉 VIA SPOTIFY.

BELUISTER deze aflevering 👉 VIA APPLE PODCASTS.

-/-

WELKOM