Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[resultaten 1-minute poll] Cybersecurity na de mediastorm. Liggen de lokale besturen nog wakker van de gevaren?

13/06/2023

Het afgelopen jaar was cybersecurity helaas een terugkerend onderwerp (in de media). Zeker wanneer de grootste stad van Vlaanderen (ondertussen een half jaar geleden) met een ernstige aanval af te rekenen kreeg, werd in journaals en kranten regelmatig bericht over cyberveiligheid en het risico op hacking of datalekken bij lokale besturen. 

 

Ondertussen is de mediastorm rond dit onderwerp gaan liggen. V-ICT-OR vroeg zich af of de lokale besturen hier ondertussen wél nog van wakker liggen. Via de 1-minute poll in onze nieuwsbrief werd vorige week de vraag gesteld of de aandacht voor cybersecurity nog steeds even scherp is. Bijkomend besloten we om, na de MFA4ALL campagne van april, te peilen naar de implementatie hiervan.

 

We hebben mogen optekenen dat cybersecurity een belangrijk topic blijft bij de lokale besturen.

👉 80% van de respondenten geeft aan dat cyberveiligheid nog steeds een hoge prioriteit heeft binnen de organisatie.

👉 Bij een minderheid (15%) is de aandacht ondertussen toch weer afgezwakt. En bij een paar enkelingen werd van cybersecurity zelfs nooit echt een prior gemaakt.

👉 Ondertussen zijn 97% van de respondenten gestart met MFA uit te rollen binnen hun organisatie, ook al laat een kwart van die groep weten dat er toch nog wat werk aan de winkel is.


Wij hebben goed nieuws voor iedereen die cybersecurity hoog op de agenda heeft staan / wil zetten. De inschrijvingen voor onze CIS-dag -met tal van interessante sprekers en boeiende sessies rond Cyber and Information Security- zijn reeds geopend. We verwelkomen jullie graag op donderdag 5 oktober in Mechelen. Inschrijven kan hier.

WELKOM.