Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Neem nu de belangrijkste maatregel tegen cyberaanvallen: installeer tweestapsverificatie (2FA) op alle externe verbindingen.

21/06/2023

Neem nu de belangrijkste maatregel tegen cyberaanvallen: installeer tweestapsverificatie (2FA) op alle externe verbindingen.

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) adviseert alle bedrijven en organisaties in ons land om zo snel als mogelijk tweestapsverificatie (2FA) te activeren op alle externe verbindingen. Deze maatregel is meestal eenvoudig en goedkoop te implementeren. Een kleine inspanning van de organisatie en de medewerkers die een enorm verschil maakt voor de cyberveiligheid.

Dagelijks wordt er minstens één organisatie in ons land het slachtoffer van een ransomware-aanval of afpersing na diefstal van gevoelige informatie.

Uit het onderzoek van deze incidenten blijkt dat cybercriminelen vaak gebruik maken van gestolen logingegevens om hun aanval in te zetten. De logingegevens worden gestolen via phishingberichten of met behulp van computervirussen die wachtwoorden stelen in de browser. De impact van een cyberaanval is vaak zeer groot. Het bedrijf dat slachtoffer wordt, kan niet normaal verder functioneren, verliest cruciale informatie, lijdt belangrijke reputatieschade en ziet de kosten stevig oplopen

2 maand geleden hebben wij [VVSG, Exello.net en V-ICT-OR] de MFA4ALL actie gestart. Ondertussen ondertekenden reeds 32 organisaties dit charter.

Het is onze doelstelling om zoveel mogelijk mensen (uit private en publieke sector) dit charter te laten ondertekenen. Maar vooral ook dat we er nu samen werk van maken om 100% naar MFA over te schakelen. Dit is dus niet alleen een awareness campagne, maar vooral ook een ambitieuze ‘start nu’ oproep.


Doe je ook mee? KLIK HIER door naar onze MFA4ALL webpage.